Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Sint-Truiden waakt over haar toeristen met camera's en toegangscontrole

Hilde Hendrickx, diensthoofd Toerisme Sint-Truiden, zocht voor haar gemeente een betrouwbare partner voor de overname en het onderhoud van de camerabewaking en toegangscontrole.

Hilde Hendrickx: “De uitdaging? We wilden onze beveiliging op de toeristische locaties optimaliseren, maar met behoud van de aanwezige camera’s en het actieve toegangscontrolesysteem.”Update meets upgrade

Hilde Hendrickx: “Het camerabeheersysteem werd vervangen, net zoals de opnameapparatuur. Dat betekent dat alle beelden nu centraal in de dienst toerisme worden opgenomen en gecontroleerd. En bij problemen, schiet het Remote Support Center van A&E Security in actie. Het toegangscontrolesysteem werd behouden, maar kreeg een update en uitbreiding – voor meer efficiëntie. En beide oplossingen werden in een virtuele omgeving geplaatst, om IT-kosten te besparen.”

Minimale investering, maximale meerwaarde

Hilde Hendrickx: “Doordat A&E Security de bestaande installaties een upgrade gaf, bleef de  investeringskost beperkt. Maar de optimalisatie biedt het systeem veel meer mogelijkheden. Bovendien stelt A&E Security bij problemen vanop afstand de juiste diagnose. Dat bespaart veel tijd en geld."