Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Filip De Dycker kan altijd en overal zien hoe het met zijn paarden gaat

Filip De Dycker heeft een passie voor paarden en startte thuis – als hobby – een kleinschalige paardenfokkerij. Begin 2015 klopte hij bij A&E Security aan voor een systeem van camerabewaking. Filip: “Ik had twee doelen: potentiële indringers afschrikken en altijd en overal een oogje in het zeil houden – in de stallen en op de weides, maar ook op de pistes en op de parking.” Sindsdien zijn de camerabeelden een vast gegeven in Filips leven en ze bewezen al meermaals hun nut.


Vaarwel indringers, dag paarden
Een paardenfokkerij heeft veel kostbaar materiaal: zadels in de stallen, paardenvrachtwagens op de parking, ... Camerabewaking beschermt ons tegen diefstal. Het schrikt potentiële indringers af. Bovendien kunnen wij onze paarden altijd en overal in de gaten houden, live en 24 uur op 24. Je hoort vaak drieste verhalen over paardenmishandeling of voorbijgangers die de paarden brood voeren en ze zo – ongewild – ziek maken. Alles wat met onze paarden gebeurt, staat nu op beeld, zodat wij bij problemen kunnen teruggrijpen naar de opnames.

Check-up in een oogopslag
Drachtige merries volgen wij de klok rond: infraroodcamera’s filmen ’s nachts wat er gebeurt in de stallen, zodat we niets missen. Als een merrie onrustig wordt nadert de bevalling. Ook de pasgeboren veulens houden we goed in de gaten, want de eerste levensuren zijn cruciaal. Verder geven de camera’s ons gemoedsrust. We kunnen altijd snel controleren of de paarden nog veilig in hun box staan. Het is weleens gebeurd dat een paard zijn staldeur forceerde of per toeval zijn box opende ...

Veilig en wel in de wei
In de zomer staan onze paarden dag en nacht buiten, maar dankzij onze camera’s houden wij ook daar een oogje in het zeil. Als een paard uitbreekt of een draad kapotloopt kunnen we dus snel reageren. En als onze dochter alleen paardrijdt, houden wij via onze smartphone de piste in de gaten: een paard kan altijd bokken en de ruiter afwerpen. Zelfs als wij enkele dagen het land uit zijn weten wij precies wat er gebeurt met onze paarden: staan ze rustig op stal of in de wei? Of zien we een onregelmatigheid? Dan bellen wij meteen naar de verzorger om een kijkje te gaan nemen.

Altijd en overal gerust
In ons huis staat een vaste pc waarop we de beelden kunnen bekijken en op onze smartphone staat de bijbehorende app. In de praktijk gebruiken we die het vaakst om de paarden te monitoren. De mobiliteit van ons camerasysteem is dus een groot voordeel. Ik check de beelden op mijn iPhone enkele keren per dag. ’s Morgens is het een van de eerste dingen die ik doe en ’s avonds één van de laatste voor ik naar bed ga. Dan kijk ik snel even of alles nog in orde is met de paarden.

Trouwe A&E-klant
Hoe wij bij A&E Security terecht kwamen? 15 jaar geleden lieten wij in onze woning inbraakbeveiliging installeren door A&E en we waren heel tevreden. Bovendien wonen wij in de regio Sint-Niklaas en daar is een A&E-kantoor – handig bij problemen en voor het onderhoud. De grootste troeven van A&E Security? De hoge technische kennis, de uitstekende prijs/kwaliteit in een markt met grote kwaliteitsverschillen en zonder twijfel de service: de helpdesk van A&E is altijd standby.

Advies op maat
Tijdens het bezoek ter plaatse gebeurde een grondige terreinanalyse: een specialist selecteerde de beste plaatsen om de camera’s op te hangen, de ideale hoogte voor de camera’s, enzovoort. Buiten plantten we extra masten om de camera’s op te hangen – inclusief warmtedetectie en LED-verlichting. Zodat de LED-lampen aanschieten als er iemand op het terrein komt. Dat verhoogt het afschrikeffect van onze camerabewaking.

A&E Helpdesk houdt de wacht
De resolutie van de camerabeelden is uitstekend en we zijn ook tevreden over de stabiliteit van het systeem: het draait zonder problemen en bij een camerastoring ontvangt de helpdesk automatisch een signaal. A&E neemt dan contact op, zodat wij kunnen controleren wat er aan de hand is: heeft iemand de camera gesaboteerd of scheelt er iets anders? Dat geeft een gerust gevoel.