Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Camerabewaking heldert betwistingen op bij Fides Petfood

Schade aan bedrijfsgebouwen, geschillen over inkomende en uitgaande leveringen, verdwenen materiaal of werkverzuim ... Het zijn maar enkele redenen om te kiezen voor camerabewaking. Toen dierenvoedingsfabrikant Fides Petfood vorig jaar bij A&E Security aanklopte om haar vestiging in Oostende te beveiligen was de keuze dus snel gemaakt. Technisch Manager Thijs Tempelaere : “Wij zochten een preventiesysteem om een oogje in het zeil te houden op onze productiesite in Oostende. Camerabewaking bleek de perfecte oplossing.”

De klok rond een oogje in het zeil
Fides Petfood draait 5 dagen per week, 24 uur op 24. De directie kan niet altijd aanwezig zijn om het gebouw in de gaten te houden. Gevolg: af en toe verdween er materiaal of waren er problemen met leveringen of ophalingen. Klaarheid scheppen over wie daarvoor verantwoordelijk was, bleek nagenoeg onmogelijk. Tot het bedrijf camerabewaking installeerde. Thijs: “De camera’s schrikken potentiële dieven af en geven uitsluitsel bij problemen. Want alles wat rond ons gebouw gebeurt staat op beeld. Zwart op wit!“

Camerabewaking verdient zichzelf terug
Thijs: “Na één jaar heeft onze camerabewaking al verschillende betwistingen opgehelderd. Als een klant beweert dat zijn zakken met dierenvoeding gescheurd zijn of dat er een palet te veel of te weinig meekwam op het transport, dan bekijken we gewoon de opnamebeelden van de laad- en loskade. Camerabeelden liegen niet. Zo vermijden we welles-nietes discussies. Ook toen een externe chauffeur schade berokkende aan de loskade – de leuning was losgereden en er waren betonnen brokstukken losgekomen – bracht de camerabewaking duidelijkheid. De kostprijs van onze systeem verdient zichzelf zo snel terug. Zeker als je weet wat een camera vandaag nog maar kost.”

Waarom A&E Security?
Thijs: “We kwamen bij A&E Security terecht omdat zij een alarminstallatie hadden geïnstalleerd in het huis van een van onze beheerders. En we zijn heel tevreden over de samenwerking: het contact verloopt vlot, de installatie liep gesmeerd en je kunt blindelings vertrouwen op hun professionele advies. Een specialist scant je terrein om te bepalen waar de camera’s het best hangen en via een demo in het kantoor ontdek je met je eigen ogen alle mogelijkheden. Voor de keuze van ons camerabewakingssysteem volgden wij de raad van onze A&E-project manager Johan Syryn. Hij is de specialist.” 

Samenwerking wordt vervolgd
Thijs: “Voorkomen is beter dan genezen. Daarom breiden wij ons camerasysteem volgend jaar uit met camera’s voor de productielijn. Daardoor zullen wij korter op de bal spelen bij problemen met onze machines en dure stilstand kunnen vermijden. Ook de nieuwe burelen zullen uitgerust worden met extra veiligheidsmaatregelen: toegangscontrole en branddetectie. A&E Security is al volop bezig met de voorbereiding en zal alles weer in goede banen leiden.”

Fides Petfood: lekkers voor kat en hond
Het internationale familiebedrijf Fides Petfood maakt deel uit van Group Depre en heeft vestigingen in België, Nederland en Frankrijk. Fides Petfood produceert droogvoer voor huisdieren en verpakt zijn honden- en kattenbrokken onder de eigen merknaam en via private labels. De honden- en kattenvoeding van Fides Petfood wordt wereldwijd verkocht in supermarkten en speciaalzaken. www.fidespetfood.be