Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Hotel de Tuilerieën houdt discreet oogje in het zeil

Luxueus charmehotel de Tuilerieën in Brugge streeft ernaar om iedere gast een ontspannen én veilig verblijf te garanderen. Daarom willen ze discreet een oogje in het zeil houden. Ze klopten bij stadsgenoot A&E Security aan voor een stabiele en discrete oplossing. Het hotel kreeg een gloednieuw camerasysteem dat de verwachtingen ruimschoots overstijgt. Want de directie heeft altijd en overal een heldere kijk op wat er gebeurt. En ze hebben er een handige tool bij voor de interne werking.

Een elegante patriciërswoning uit de 15de eeuw, dat is het decor van viersterrenhotel de Tuilerieën. Dit luxueuze charmehotel ligt aan één van de mooiste kanalen van Brugge – de Dijver – en werd recent omgetoverd tot een hedendaags toevluchtsoord met het authentieke karakter van toen en het moderne comfort van vandaag. De opfriswerken waren de perfecte gelegenheid om de verouderde camerabewaking in te ruilen voor een gloednieuw systeem van A&E Security. General Manager Kristof Vandenheede licht toe.

Discretie en esthetiek staan voorop
Kristof: “In ons hotel logeren mensen uit binnen- en buitenland in 45 unieke kamers. Onze gasten komen voor een heerlijk ontspannen verblijf. En het is onze taak om de veiligheid te garanderen en een oogje in het zeil houden. Discretie is daarbij essentieel. De monitoring moet zo onopvallend mogelijk gebeuren – het liefst onzichtbaar. Dat maakte de klus voor A&E Security een hele uitdaging. Netwerkkabels moesten verdwijnen in hoge plafonds en de kleur van de camera’s moest matchen met de decoratie. Maar ... de techniekers brachten de complexe onderneming tot een goed einde.”

Bewakingscamera’s als werkinstrument
Het nieuwe camerasysteem heeft verschillende functies. Kristof: “Tot nu hebben we nog geen grote veiligheidsproblemen ondervonden – je loopt hier niet zo gemakkelijk binnen. Maar de parking en de in- en uitgangen blijven klassieke zwakke plekken. Onze camera’s garanderen de gasten en het personeel een gevoel van veiligheid. Bovendien blijken het handige werkinstrumenten te zijn: bij een incident op de parking en een discussie met een gast brachten de camerabeelden al uitsluitsel. Ons camerasysteem biedt dus een vorm van zekerheid: we kunnen er altijd de beelden bijhalen. En dankzij de mobiele app zien wij, de directie, altijd en overal wat er gebeurt in het hotel.”

A&E Security: lokaal bedrijf met naam
Waarom hotel De Tuilerieën voor A&E Security koos? Kristof: “A&E heeft een sterke reputatie en is gevestigd in Brugge, net zoals wij. Bij problemen zijn ze daardoor snel ter plaatse voor een interventie. Dat bleek toen één van onze camera’s uitviel. Bovendien kiezen wij gewoonlijk niet voor de goedkoopste oplossing, wél voor de beste kwaliteit. A&E Security heeft ons overtuigd met een ijzersterke demo. Daarin toonden ze het verschil tussen waardeloze, onscherpe beelden van een goedkoop camerasysteem en messcherpe beelden van een kwaliteitssysteem: met infrarood, zoomfunctie en nummerherkenning. Het was duidelijk dat goedkoop op termijn duurkoop is.”

Vertrouw op A&E voor een oplossing op maat
Kristof: “De manager van A&E Security kwam verschillende keren langs voor een grondige analyse. Samen met ons zocht hij naar de beste oplossing. Want naast discretie zijn ook de beeldkwaliteit en de stabiliteit van ons camerasysteem heel belangrijk. De camera’s mogen niet uitvallen. Bovendien staat A&E bekend om zijn uitstekende service na verkoop en leveren de techniekers professioneel werk. De installatie gebeurde snel en efficiënt – niet evident in dit geval – en wij zijn heel tevreden over de verdere opvolging.