Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Lantmännen - Unibake : Centraal systeem van toegangscontrole bepaalt toegang tot drie sites

De Zweedse industriële bakkerij Lantmännen-Unibake heeft drie sites in België: Moeskroen, Londerzeel en Ganshoren (bij Brussel). Via een centraal toegangscontrolesysteem beheert de personeelsdienst de toegangsrechten van ieder personeelslid voor de drie sites. Bovendien gebruikt het bedrijf camerabewaking om een oogje in het zeil te houden op haar terreinen én om aan procesbewaking te doen.  Steven Bloeyaert licht toe.Centraal systeem voor toegangscontrole
“De deuren in onze sites openen zich via een badgesysteem. Je houdt je badge voor een elektronisch oog dat je toegangsrechten leest.  Volgens je functie heb je meer of minder toegangsrechten. Eén centraal systeem beheert de drie sites. Je hebt dus maar één badge nodig – ook voor de nieuwbouw op de site in Londerzeel: een splinternieuw, geautomatiseerd distributiemagazijn voor de bewaring van 24.500 paletten.”

Camerabewaking schrikt indringers af
“Via camerabewaking aan de buitenmuren van onze gebouwen schrikken wij indringers af, krijgen wij duidelijkheid bij ongevallen op de parking, en houden wij een oogje in het zeil bij het laden en lossen van de vrachtwagens. De camera’s zijn dus een preventiemaatregel.”

Camera’s voor procesbewaking
“We gebruiken ook camera’s om processen binnen de productielijn te bewaken. Op bepaalde plaatsen staan geen operatoren. Bij verstopping of andere problemen bieden de beelden van de procesbewakingscamera’s duidelijkheid: wat liep er fout? We raadplegen die beelden via verschillende computers. In het nieuwe magazijn zullen wij camera’s installeren op de rollerbaan. Die brengt de paletten automatisch naar de juiste locatie.”

Sterke Service Desk
“De grootste troef van A&E Security? Hun techniekers kennen ons bedrijf en onze systemen voor toegangscontrole en camerabewaking als hun broekzak. Ik hoef mij niet speciaal te verplaatsen naar de site waar zich een probleem voordoet. Zij weten zelf waar ze moeten zijn en wat er moet gebeuren. Een goede zaak, want ik werk op de drie sites en ben dus niet altijd ter plaatse.”