Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

Avotex schrikt ongewenste bezoekers af met camerabewaking

Avotex, een verdeler van brandbeveiligingsproducten, kampte met een bijzonder probleem.  De parking van het bedrijf werd af en toe gebruikt voor nachtelijke ontmoetingen. 
Zaakvoerder  Marc De Vylder wilde de indringers afschrikken met camerabewaking – meteen ook een eerste stap in inbraakbeveiliging. Zijn echtgenote Sandra licht toe waarom zij voor het camerabewakingssysteem van A&E Security kozen.Camera’s als afschrikmiddel
“Camerabewaking op de parking schrikt zowel inbrekers als andere ongewenste bezoekers af. We slaan dus twee vliegen in een klap. Ook binnen installeerden we bewakingscamera’s. Zo houden wij binnen en buiten onze zaak de klok rond een oogje in het zeil. Dat brengt rust. Binnenkort laten wij ook een omheining rond het bedrijf plaatsen – nog een beveiligingsmaatregel.”

Technische knowhow overtuigt
“Wij wedden nooit op één paard, dus vroegen we twee offertes aan: een bij A&E Security en een bij een bedrijf dat onze externe IT-er aanraadde. We kozen voor A&E Security omdat de technische knowhow van de vertegenwoordiger heel sterk was en omwille van de kwaliteit van de producten. Ons type camera’s is bijvoorbeeld beter bestand tegen regen en vuil dan klassieke camerasystemen. Een goede zaak, want water en stof maken de lens troebel en dat is nefast voor scherpe beelden.”

Jaarlijks onderhoud
“De montage verliep vlekkeloos. Wij zijn veeleisend, maar de technieker was heel vriendelijk en hij leverde mooi werk. Bovendien liet hij alles spic ‘n span achter en was zijn technische uitleg precies zoals het moet: bondig en helder. Dat kwam goed uit, want ik had die dag weinig tijd. Hij verzekerde me ook dat ik alle informatie opnieuw te horen krijg tijdens het jaarlijkse onderhoud. Dat wordt een mooie opfrisser.”