Ga naar de inhoudKlanten aan het woord

A&E-inbraakdetectie maakt komaf met inbraakplaag bij Veritas.


Bart Vandenabeele, Veritas : In de winter van 2012 - 2013 kampte onze winkelgroep met een inbraakplaag. Dieven kiezen voor de gemakkelijkste weg. En onze winkels waren één van de weinige in de winkelstraat zonder buitensirenes. Het verlies aan gestolen geld en goederen bleef beperkt, maar de overige materiële schade en het verlies aan commerciële tijd was groot. De inbraken brachten extra werk en overlast met zich mee. En ze creëerden een onveiligheidsgevoel bij onze medewerkers. Er moest iets gebeuren.

Nationaal beheer van gebruikerscodes
Acht van onze winkels hadden al een eigen inbraakdetectiesysteem, van een plaatselijke installateur. Maar wij hadden nood aan een oplossing die we nationaal kunnen sturen, het liefst met één druk op de knop. Want onze chauffeurs ’s leveren nachts, en er starten vaak nieuwe medewerkers in ons bedrijf. Twee redenen om gebruikerscodes centraal te beheren, zonder dat ons winkelpersoneel hiervoor extra acties moet uitvoeren.

Alleen bij A&E Security
We namen contact op met enkele grote beveiligingsfirma’s, waaronder A&E Security. Het bedrijf kreeg veelbelovende recensies in de retailwereld. En A&E Security bleek de enige nationale speler met een centraal bestuurbaar inbraakdetectiesysteem. We vroegen om twee offertes: een prijsberekening voor stand alone-inbraakdetectiesystemen (zonder centraal beheer) en een offerte voor een inbraakdetectiesystemen mét een centraal beheer.

Demonstratie in Brugge overtuigt
A&E Security demonstreerde het inbraakdetectiesysteem met remote management software in de hoofdkantoren in Brugge. De keuze was snel gemaakt. Alle toestellen zijn van topmerken en de software doet precies wat ze belooft. Bovendien kregen we bij het bezoek een duidelijk beeld van A&E Security. Het bedrijfs-DNA is top: duidelijk gestructureerd, een brede basis aan technische kennis en een capaciteit om op korte termijn grote installaties te realiseren. Niet onbelangrijk als je een 100-tal winkels wil uitrusten in 6 maanden! Bovendien zijn hun referenties indrukwekkend. Dat schept vertrouwen.

Dubbele detectie als extra controle
Alle Veritas-winkels die niet in een gesloten shoppingcentrum liggen, werden met de Hera-remote management software uitgerust. Dat waren er een 100-tal. Dankzij de dubbele detectie beperken we de technische interventies, want valse alarmen worden efficiënt gefilterd. De resultaten zijn spectaculair. Sinds de installatie waren er bijna geen inbraakmeldingen meer. De inbraakplaag is dus efficiënt gestopt!

Waarom A&E Security?
Wij zochten een veiligheidspartner met een nationale capaciteit, een grote professionaliteit en een uitstekende service. Dat vonden we allemaal bij A&E Security. De projectopvolging loopt gesmeerd. En onze nieuwe winkelfilialen worden snel bediend. Bovendien zijn we uiterst tevreden over de centrale beheerssoftware. Die maakt ons leven veiliger én gemakkelijker.

Ontdek ook meer over onze realisaties bij andere klanten in retail, logistiek en transport, kantoren, gemeentes en openbvare besturen, KMO en particulieren.